Informatie

U bevindt zich hier: Home » Informatie

MAAK KENNIS MET ONZE VERENIGING

Voor opleidingen en instructie organiseert de EHBO-vereniging in Pesse jaarlijks opleidings- en vervolgcursussen Eerste Hulp. Deze cursussen worden verzorgd door gekwalificeerde instructeurs en LOTUS-slachtoffers. De medische begeleiding is in handen van een specialist spoedeisende hulp van het UMCG. De vereniging beschikt over de modernste instructiematerialen en hulpverleningsmaterialen. Daarmee voldoet de vereniging aan hoge kwaliteitseisen als het gaat om opleidingen en nascholing van eerstehulpverleners.

De standplaats van de vereniging is ontmoetingscentrum ‘De Wenning’, Veldbrake 5 in Pesse. Daar worden de bestuursvergaderingen gehouden, en de cursussen gegeven. Daarnaast worden lessen gegeven op locatie bij bedrijven die gebruikmaken van de diensten van onze vereniging: Fokker Special Products en het Roelof van Echten College in Hoogeveen.

Op 1 januari 2023 telde de vereniging 190 leden. Ongeveer 40 van die leden zijn inzetbaar als hulpverlener bij evenementen.

De vereniging bestaat financieel door de contributiegelden van de leden, donaties, subsidies en bijdragen voor daadwerkelijke hulpverlening. Deze financiële middelen komen rechtstreeks ten gunste van de opleidingen en instructie en de aanschaf van materialen voor daadwerkelijke hulpverlening, zoals kleding, brancards, AED en verbandmaterialen.

Wilt u lid worden van onze vereniging, of de vereniging financieel steunen? Neem dan contact op met de secretaris via de knop ‘contact’.

Het bestuur

Het bestuur van de vereniging bestaat uit de volgende personen:

  • Voorzitter: Maggy Moorlag
  • Secretaris: Karolien Klasens
  • Penningmeester: Rita Werkman
  • Lid: Elma Koopman (vice-voorzitter)
  • Lid: Henriëtte Blokzijl (contactpersoon Fokker)
  • Lid: Dani Boelen
  • Lid: Albert Oldengarm (contactpersoon Alteveer)

Leslocatie

Ontmoetingscentrum “De Wenning”
Veldbrake 5
Pesse