Top

Waarom een EHBO-opleiding volgen?

Wist u dat er in Nederland slechts één op de 30 mensen voldoende kennis heeft van eerste hulpverlening? In vergelijking met de landen is dit aantal zeer klein. Het is juist zo dat in de meeste situaties de eerste minuten van levensbelang zijn. Het bekendste voorbeeld is waarschijnlijk een hartaanval. Het verschil wordt gemaakt met een goede eerste hulpverlening. Het volgen van een EHBO opleiding kan echt verschil maken in een noodsituatie.

Basis Opleiding EHBO

In een opleidingscursus Eerste Hulp leert u om op juiste en verantwoorde wijze eerste hulp te verlenen bij allerlei mogelijke ongevallen. De nadruk ligt tijdens de lessen dan ook op het praktisch oefenen van de eerste hulpvaardigheden. De nodige theoretische kennis dient om deze eerste hulp verantwoord en met inzicht te kunnen verlenen.

In de opleidingscursus Eerste Hulp wordt uiteraard ook aandacht besteed aan reanimatie, inclusief het gebruik van de Automatische Externe Defibrillator (AED). De betekent dat dit onderdeel is geïntegreerd in de opleiding.

Specifieke eerste hulp aan baby’s en kinderen is ook opgenomen in de opleiding tot eerstehulpverlener. Dit betekent dat bijvoorbeeld acute kinderziekten en reanimatie bij kinderen in de lessen behandeld worden.

De afdeling Pesse van de Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken organiseert (bij voldoende aanmeldingen) jaarlijks een opleidingscursus Eerste Hulp. De lessen worden gegeven door gediplomeerde instructeurs en ondersteund door LOTUS-slachtoffers (die ongevallen en letsels natuurgetrouw kunnen uitbeelden). De medische begeleiding is in handen van een specialist Spoedeisende Eerste Hulp.

De lessen worden wekelijks gegeven op donderdagavond van 19.30 – ± 22.00 uur. De totale cursusduur is 12 weken, met in de 13e week de mogelijkheid om deel te nemen aan het examen. De lessen worden verzorg in ontmoetingscentrum “De Wenning” in Pesse, of eventueel op verzoek op een bedrijfslocatie.

De cursuskosten voor particulieren bedragen € 247,50 (prijspeil 1 januari 2020). Voor bedrijven gelden aangepaste tarieven. Veel zorgverzekeraars vergoeden de cursuskosten geheel of gedeeltelijk! Bij de cursuskosten zijn inbegrepen: les- en verbandmateriaal, examengeld, koffie / thee.

Wilt u deelnemen aan de eerstvolgende opleidingscursus Eerste Hulp? Meldt u zich dan nu aan door op de knop “Start vandaag nog” te drukken!

Start vandaag nog!

Aanvullend verzekerd?

Heeft u een aanvullende zorgverzekering? Dan is het heel goed mogelijk dat uw zorgverzekeraar uw EHBO opleiding vergoed.

Vergoeding checken

© 2019 deze website is ontwikkeld door PeppCreative . Alle rechten zijn voorbehouden.